آموزش بهترین زمان کاشت نهال انگور
انگور از محبوبترین میوهها محسوب میشود. دلیل این اهمیت میتوان به طعم و مزه، تنوع و خواص فوقالعادهاش اشاره کرد. از این میوه خوشمزه میتوان بهصورت تازه و یا خشک استفاده کرد. از عصارهی آن میتوان در تهیهی انواع نوشیدنیها، سرکه انگور، شیره انگور و ترشی انگور استفاده کرد. علاوه بر کاربردها، خواص درمانی بسیار آن به اهمیت استفاده از این میوه میافزاید؛ بنابراین پرورش درخت انگور میتواند پرسود باشد. در این مقاله در مورد بهترین زمان کاشت نهال انگور آشنا خواهید شد. پس چنانچه به فکر کاشت درخت انگور هستید. تا پایان این مقاله با آلفا نهال همراه باشید.
کاشت درخت انگور
باید توجه داشته باشید که درخت انگور در واقع گیاهی قدیمی است که مردم کشور مصر در حدود 5 هزار سال پیش با آن آشنا شدند. این میوه بومی آسیای صغیر و ایران است و امروزه هم به صورت وحشی و نیمه وحشی در این مناطق مشاهده می شود. انگور در واقع یک درختچه بالا رونده است که با پیچک های خود خیلی راحت از درختان بالا می رود و جالب است بدانید که درازای این درخت به 15 متر هم می رسد. به طور کلی می توان گفت که یکی از عوامل مهم در پرورش و کاشت درخت انگور فضای کافی برای رشدن این درخت می باشد و در هر مکانی که درخت انگور را بکارید باید فضای قابل استفاده زیادی داشته باشید.
https://alphanahal.ir/خرید-نهال/
بهترین زمان کاشت نهال انگور
نهال انگور به سرمای شدید حساس است. از کاشت نهال انگور در سرمای شدید و دمای زیر ? درجه اجتناب کنید. ازاینرو بهترین زمان کاشت نهال انگور اوایل بهار قبل از باز شدن جوانههاست. پس از کاشت نهال انگور روی آن سرپوش قرار دهید. تا از بروز سرمای احتمالی مصون باشد. درصورتیکه بخواهید درخت انگور را قلمه بزنید برای جدا کردن قلمهها فصل پاییز و در زمان خواب گیاه اقدام کنید؛ و در اوایل بهار آنها را بکارید.
زمان کاشت نهال انگور در ایران معمولا در اواخر زمستان تا اوایل بهار انجام میشود. توجه کنید که نهال شما باید قبل از پایان زمستان به ارتفاع ?? سانتیمتری رسیده و حداقل ? برگ داشتهباشد
اگر قصد دارید که نهال خود را از نهالستانها خریداری کنید، حتما هنگام انتخاب نهال ویژگیهای بالا را درنظر بگیرید. نهالی با این ویژگیها دارای سیستم ریشهای مناسب برای انتقال به زمین اصلی است. بعد از تهیه نهال باید بهترین زمان کاشت نهال را انتخاب کنید. نهال انگور بر خلاف درخت انگور، بسیار به سرما حساس است؛ پس در هنگام انتخاب زمان کاشت به این موضوع بسیار دقت کنید.
برای پیشگیری از سرمازدگی نهال، به سایت هواشناسی کشور مراجعه کنید و دمای بیشینه و کمینه منطقه خود، در یک ماه آینده را ببینید.
اگر در طول این مدت احتمال یخبندان و دماهای زیر ? درجه در منطقه شما وجود دارد، زمان کاشت نهال انگور هنوز نرسیده است؛ پس از کاشت نهال خودداری کنید. نهال را در داخل خانه (جایی که زیاد گرم نیست) نگهداری کنید تا زمان مناسب برای کاشت آن فرابرسد.
بیوگرافی درخت انگور
وقتی که درباره درخت انگور؛ صحبت میکنیم، در واقع درباره میوهای حرف می زنیم که در عین نام آشنایی، از 600 گونه مختلف تشکیل شده و اگر هر روز با یک گونه آن آشنا شویم، باز هم حدود 2 سال طول میکشد که انواع گونه درخت انگور، را بشناسیم. جالب تر آنکه تمام این 600 گونه را میتوان به دو دسته بی دانه و دو دانه تقسیم نمود. نام علمی انگور vinifera است که سردهای از خانواده انگورسانان یا Vitaceae به حساب میآید.
درختان انگور؛ از جمله خاص ترین و جز نوستالژی ترین درختانی می باشند که انسان به کاشت آن پرداخته و در تاریخ اساطیری جای جای جهان نیز کاشت درخت انگور، به صورت سند به ثبت رسیده است. میوه grape Tree؛ میوهای آبدار و کوچک با پوستی نازک است که دارای شیره فراوان و طعمیبین ترش تا شیرین (بسته به گونه آن) است.
درخت انگور؛ از جمله میوه های پر برکتی است که از جزء به جزء آن استفادههای مختلف میشود. میوه انگور علاوه بر میوهای لذیذ و مفید، میتواند به مویز، کشمش، شیره انگور، ژله، مربا، آب انگور، شراب، سرکه و.. تبدیل شود. همینطور از روغن دانه انگور نیز به صورت خوراکی و بهداشتی استفادههای متنوعی میشود. از برگ درخت انگور؛ دلمه برگ مو میپزند و از پوست بدنه اصلی این درخت نیز در موارد مختلفی استفاده میشود. بنابراین کاشت درخت انگور، و پرورش این میوه یکی از پرسودترین محصولات کشاورزی است.
انواع درخت انگور ایرانی و خارجی شامل چه ارقامی هستند
همانطور که در ابتدا اشاره کردیم، انگور 600 گونه مختلف دارد و شناخت همه انواع آن کاری بسیار دشوار است. اما برخی ارقام تجاری و معروف آن که در داخل ایران کشت میشوند را میتوان برشمرد. برخی از ارقام خارجی انگور عبارتند از: انگور رد کارلت، انگور پرلت، انگور شامپاین، انگور بلک ویلیام، انگور بلک سیدلس، انگور کریسمون، انگور وایت کارنت و…
برخی ارقام ایرانی معروف کاشت درخت انگور؛ نیز عبارتند از: انگور یاقوتی، عسگری، شمشیری، صاحبی، شصت عروس، مویز بیدانه، سیاه سردشت، خلیلی، ریش بابا، بیدانه سرخ، غزل اوزوم، کشمشی، شاهانی، لعل حسینی، چشم گربهای، شیرازی، رازقی، تبرزه، الحقی و…
بهترین زمان کاشت نهال انگور سیاه
انگور سیاه دارای دانههای گرد، تعداد دانههای آن کم است آبدار و خوشمزه است؛ و در تهیهی شیرهی انگور، آب انگور، آبغوره، سرکه، کشمش و مویز استفاده میشود. از خواص انگور سیاه میتوانیم به تأثیرات آن بر آرامش اعصاب، پاکسازی معده و افزایش شیر مادر اشاره کرد.
نهال انگور سیاه دو تا سه ماه نیاز به دمای ?-تا ??- درجه نیاز دارد. بهترین زمان برای کاشت این نهال فصل بهار یا اوایل تابستان است. درصورتیکه این نهال در روزهای بارانی کاشته شود. برای نهال تازه کاشته شده شرایط مطلوبی است.
زمان کاشت نهال انگور یاقوتی
انگور یاقوتی دارای دانههای ریز به رنگ قرمز و خوشههای متراکم، زودرس و اولین انگوری است که وارد بازار میشود. این انگور خواص زیادی دارد. برای رفع بیماریهای آرتریت، روماتیسم مفصلی، سل، برونشیت، یبوست، بواسیر، نقرس مفید است. انگور یاقوتی نسبت با سایر ارقام انگور آنتیاکسیدان بیشتری دارد. وجود آنتیاکسیدانها بدن را از اثرات مضر رادیکالهای آزاد محافظت میکند؛ و موجب پیشگیری از سرطان میشود. از مهمترین خواص انگور یاقوتی میتوان به خونساز بودن آن اشاره کرد.
انگور یاقوتی مقاومت بالایی نسبت به سرما دارد. این درخت حدود ??? ساعت نیاز سرمایی دارد. کاشت نهال انگور یاقوتی باید در زمان مناسب انجام شود. در غیر این صورت نهال رشد خوبی ندارد و دچار آفتزدگی از ناحیه ریشه میشود. بهترین زمان برای کاشت نهال انگور یاقوتی از اواسط پاییز تا اوایل بهار است.
زمان کاشت نهال انگورشانی
انگورشانی یا انگور شاهانی و یا انگور سیاه سردشت از انگورهای زودرس است. دارای دانههای گرد و درشت و پوستکلفت و رنگ آن قرمز مایل به سیاه است. از این نوع انگور در تهیه مویز، نوشیدنیها، آبمیوهها، شیره انگور، ترشیشانی و سرکهشانی استفاده میشود. همچنین انگورشانی خواص درمانی زیادی دارد. به دلیل داشتن آهن و فسفر برای درمان کمخونی و تقویت قدرت مغز و حافظه مؤثر است. مقدار زیادی ویتامین C دارد به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند. حاوی مواد مغذی برای تقویت عضلات است. انگورشانی برای درمان انواع بیماریها نظیر بیماریهای کبدی، قندی، سرطان نیز استفاده میشود.
درخت انگورشانی در برابر سرمای شدید، گرمای تابستان، خشکی و کمآبی مقاومت بالایی دارد؛ و به همین علت در مناطق کم آب بهصورت دیم کاشته میشود. بهطورکلی نیاز به دو تا سه ماه سرمای زمستان(دمای ?-تا ??- درجه) دارد. بهترین زمان کاشت برای انگورشانی فصل بهار یا اوایل تابستان است.
زمان کاشت نهال انگور دیم
نهال انگور دیم از ارقام پیوندی است. این نهال اصلاحشده و پربازده است؛ که از سال اول به باردهی میرسد. روش کاشت دیم برای این نهال استفاده میشود. در این روش از حداقل آب استفاده میشود. آب بین درختان جاری میشود و به سمت ریشه هدایت میشود.
انواع نهال انگور دیم عبارتند از: نهال انگور دیم ژنوتیپ، نهال انگور دیم اصلاحشده، نهال انگور دیم زودبازده، نهال انگور دیم مقاوم به سرما، نهال انگور دیم شناسنامهدار
بهترین زمان برای کاشت نهال انگور دیم در مناطق با زمستان ملایم اواسط پاییز است. درصورتیکه در منطقه شما زمستان همراه با یخبندان شدید باشد. زمان مناسب برای کاشت درخت انگور اواخر زمستان است. برای افزایش ظرفیت نگهداری آب در خاک و حفظ رطوبت خاک در زمان کاشت نهال از خاکبرگ، کود دامی، مالچ و پوکههای معدنی استفاده کنید.
زمان کاشت نهال انگور گلدانی
زمان کاشت نهال انگور گلدانی در مناطق سردسیر در بهار تا اوایل تابستان است. ولی در مناطق گرمسیر اوایل زمستان برای کاشت مناسب است. کاشت انگور از طریق قلمه امکانپذیر است. ولی پیشنهاد میشود از نهالهای ریشهدار استفاده کنید تا درصد موفقیت افزایش یابد.
کاشت نهال
و حالا نوبت به کاشت نهال در زمین می رسد. نهال را می توان در اواخر پاییز یا اواخر زمستان تا فروردین کاشت. برای مناطق سردسیر اواخر زمستان تا اوایل بهار مناسب تر است.
نهال ها را از افراد یا موسسات معتبر و استاندارد تهیه کنیم. بسیاری از نهالستان های ایران فاقد استانداردهای لازم اند. نهال ضعیف یا مشکل دار، باعث بالا رفتن هزینه ها و کاهش تولید می شود.
در زمان جابه جایی نهال باید حواسمان جمع باشد که ریشه های آن در معرض هوا قرار نگیرد.
لازم است که پس از کاشت، نهال ها را فورا آبیاری کرد.
فاصله گذاری
این که نهال ها را به چه فاصله ای از هم بکاریم به خیلی چیزها بستگی دارد. شرایط آب و هوایی، حاصلخیزی خاک، آب قابل دسترس، نوع رقم انگور، سیستم تربیتی و نحوه ی هرس کردن از جمله ی این عوامل اند.
بوته ها در خاک های عمیق تر و حاصلخیزتر رشد بیشتری دارند پس بهتر است که فاصله ی آن ها بیشتر و در خاک های کم عمق و ضعیف، فاصله را کم تر در نظر بگیریم. در کاشت دیم، فاصله بین بوته ها را بیشتر می گیریم تا ریشه ها فضای کافی برای جذب آب و املاح از زمین را داشته باشند.
در کشت آبی به طور میانگین فاصله ی بین ردیف ها بین 3 تا 3.5 متر و فاصله بین دو بوته در یک ردیف را 2 تا 2.5 متر می گیریم. اما در کشت دیم این مقدار بسته به میزان بارش باران از 4 تا 7 متر متغیر است.
چاله کاشت
برای کاشت نهال چاله ای حفر می کنیم. اندازه این چاله به نوع رقم انگور و نوع خاک بستگی دارد. به طور میانگین می توانیم ابعاد چاله را 50 * 100 * 120 سانتی متر در نظر بگیریم. معمولا چاله هایی که برای کشت دیم استفاده می شود را بزرگ تر در نظر می گیرند.
معمولا در کاشت آبی، مقداری کمپوست داخل چاله می ریزند. نهال را جوری درون خاک قرار می دهیم که چند جوانه (بیش از 2) درون خاک باشد.
در کاشت دیم، شیب بندی زمین بسیار مهم است. این شیب بندی باید به صورتی باشد که حداکثر مقدار آب باران را به سمت ریشه بوته هدایت کند. سطح چاله در این نوع کشت باید کمی پایین تر از زمین اطراف باشد.
آبیاری
باید توجه کنید که هر چه هوای محیط کشت گرم تر شود گیاه هم نیاز به آبیاری بیشتری دارد و ریشه های این گیاه اغلب در خاک های مختلف تا عمیق زیادی رشد می کند. بهتر است بدانید که آب مورد نیاز گیاه بسته به عامل گرما متغیر است. مثلا برای یک منطقه سردسیر که تابستان های گرم دارد به 500 لیتر آب نیاز است ولی این در حالی است که مناطق خیلی گرم به حدود 1350 میلی لیتر آب برای رشد نیاز است.
آب و هوا
باید بدانید که در آب و هوای ملایم تابستانی انگورهای زودرس در صورتی که در شیب های جنوبی قرار بگیرند می توانند محصول بدهند. این گیاه به سرمای شدید هم اهمیتی نمی دهد و تنها برخورد بادهای شدید می تواند این گیاه را نابود کند. به صورت کلی می توان گفت که بوته انگور در فصل بهار به محض اینکه هوا گرم و آفتابی شود و درجه موجود در هوا به بیش از 10 درجه بالا صفر برسد رشد خود را شروع می کند.
شایع ترین بیماری و آفات درخت انگور کدامند؟
شایعترین آفات درخت انگور، آفت زنجره مو و کرم خوشه خوار انگور هستند که میتوانند همه ساله به درخت شما حمله کرده و آسیبهای زیادی به آن وارد نمایند. از بیماریهای رایج درخت انگور؛ نیز میتوان به گال طوقه (بیماری سرطان ریشه و ساقه مو) ، سفیدک پودری انگور، سفیدک کرکی (داخلی) انگور، ویروس برگ بادبزنی، پوسیدگی سیاه مو، سفیدک سطحی انگور و پوسیدگی خاکستری انگور اشاره کرد که هر یک از این بیماریها راههای مبارزه خاص خود را دارند.
چند نوع هرس داریم و هرس درخت انگور چگونه انجام می شود؟
هرس درخت انگور؛ به منظور تربیت شاخهها و جهتدهی آنها در مسیر صحیح رشد انجام میگیرد و معمولاً درختان انگور از سال سوم به بعد نیاز به هرس خواهند داشت. زمان مناسب هرس درخت انگور؛ فصل زمستان است و دمای مناسب برای این کار، دمایی بالاتر از 5 درجه سانتیگراد خواهد بود. همینطور میتوان هرس را به فصل بهار و زمانی که درختان انگور شروع به شکوفه زدن میکنند موکول کرد که البته در آن صورت باید سریع وارد عمل شوید و پیش از رشد شکوفهها بر روی شاخههای کهنه، نسبت به هرس کامل درخت اقدام نمایید.
دستورالعمل و زمان برداشت انگور
اردیبهشت ماه یعنی وقتی که خوشه ها با چشم قابل دیدن هستند باید درختانی را که دارای تعداد زیادی خوشه هستند را بچینید تا دیگر خوشه ها از نظر غذایی دچار کمبود نشوند و مرغوبیت لازم را داشته باشند. باید توجه کنید که برای تسریع در رسیدن انگور و خوشه های دیررس باید برگ هایی را که روی شاخه ها قرار دارند را جدا کنید زیرا این برگ ها مانع از رسیدن نور مستقیم خورشید و گرما به انگور می شوند.
باید توجه کنید که در موقع برداشت انگورها باید خوشه ها را از محل چسبندگی جدا کنید و توصیه می شود برای انجام دادن این کار از قیچی استفاده کنید تا حبه ها له نشوند. باید دقت کنید که در روند برداشت باید تنها خوشه های رسیده را بچینید و چیدن خوشه های نارس را به بعد موکول کنید زیر بعضی از واریته ها همه خوشه هایشان در آن حد رشد نمی کنند و لازم است تا انگورهای آن را چند بار بچینید.
https://alphanahal.ir/grape-seedlings/
- ۰ ۰
- ۰ نظر